K sepsání tohoto článku mě inspiroval Kamil Světlý, když autorizátorům v příspěvku https://www.signaly.cz/signaly-autorizatori/prispevek/719447 z CSM napsal, že „… někteří mají problém se seznamovat a rádi by se seznámily, ale třeba z nedostatku času a nebo příležitostí to nejde, jelikož nikdo nemá na čele napsáno, že je sám a touží nebo hledá partnera či partnerku? Mnozí by uvítali možnost, kdyby signaly.cz mohli prostřednictvím svých stránek sloužit také jako seznamka/signály.cz a prosím pozor bezplatná, protože některé weby tuto funkci nabízejí, ale bohužel je to placené a mladí na to nemají finance když ještě studují.“

Co se týče budoucnosti vývoje nějaké seznamky na signálech, netuším. Ale mohu napsat alespoň seznam, příležitostí k seznámení. A pokud někdo ví o něčem dalším, nechť se o tom zmíní v komentářích.

A ještě jedna věc! Rozhodl jsem se, že sem napíši i placené, protože: na vztahy je potřeba mít jak čas, tak i peníze. Jak chceš s někým rozvíjet vztah, když na něj nemáš čas? Jak chceš s někým chodit, když bydlí třeba přes půlku republiky? To se se svým protějškem nebudeš v návštěvách střídat nebo se nebudete setkávat někdy na půlce cesty? A když nemáš peníze, jak je možné, že jsi byl na CSM? Inu, vše je jen otázkou priorit. A když nemáš peníze, šetři si. Hezky deseti korunu k deseti koruně… A když nyní nemáš volné prostředky (čas, peníze), třeba můžeš ještě nějaký rok počkat ;-). Koneckonců i já jsem svého času říkal: „Zatím jsem nezadaný, ale cítím, že se to brzy změní. Čekám to každou chvílí. Už 10 let.“ A pak sem ještě čekal víc než dalších 5 let.

zdroj: pixabay.com

Tak, to byl trochu rozsáhlejší úvod. A teď k samotnému seznamu:

signaly.cz – ač se to na první pohled možná nezdá, i zde již něco je. Zrovna nedávno jsem na zdi potkal hlášku, že uživatel XXX „změnil svůj stav na hledám partnerku“. A když jsem si jej rozkliknul a zašel do záložky „Informace“, viděl jsem zde v základních informacích kolonku „Rodinný stav“ a v něm „hledá partnerku“, takže tady vlastně uživatel má na čele napsáno „že je sám a touží nebo hledá partnera či partnerku

Signálácká seznamka a klub nezadaných – jak je u výše zmíněného příspěvku v komentářích uvedeno, existují zde tyto 2 společenství. Dále je v komentářích sice uvedeno, že tyto společenství jsou mrtvá, protože o nich nikdo neví. To už ale není pravda, protože jsem o nich právě napsal a ti, co si již stihli přečíst, to už ví… Jestli ožijí, je jen na vás hledajících se :-).

seznamka.katolik.cz – toto je již seznamka mimo signály. S touhle seznamkou jsem experimentoval, když mi bylo zhruba 20 let. A také jsem se zde s jednou holkou seznámil. Pravda, nakonec to nedopadlo to, ale nelze čekat, že každý vztah hned vydrží.

noemka.com – toto je již placená seznamka. Jednorázový poplatek je tuším 500 Kč, což podle mě, není moc. Jak jsem psal výše, záleží na prioritách. Tato seznamka funguje tak, že vyplníš informace o sobě (datum narození, kuřák/nekuřák, …) a zadáš i parametry, které očekáváš od svého protějšku. Pak se ti zobrazují jen ty kontakty, u nichž si navzájem splňujete požadavky. Nikoho jiného nevidíš a nikdo jiný nevidí tebe. A to, že je to zpoplatněný má i své výhody. Například tu nebudou vtipálci, kteří se baví tím, že si hrají na to, že někoho hledají.

Já jsem zde byl asi od 25 let. Po registraci jsem tam měl 4 kontakty a nakonec asi kolem 20 kontaktů.

Free parta – setkávání se na živo s nezadanými mladými. (jen nevím, zda ještě fungují – zakladatelky jsou již vdané, jestli někdo přebral velitelské otěže je otázkou)

 

Tak, právě jsem vystřílel všechny náboje, co jsem měl. Nezbývá než doufat, že to bude stačit :-).