Tak tu máme nový rok, tedy období, kdy se všade objeví mraky zaručených návodů, jak zhubnout. Přiznám se, že během těchto Vánoc jsem také narazil na jeden „geniální“, leč neskutečně náročný recept a rozhodl jsem se jej tady sdílet, abych nebyl v něčem pozadu. Rovnou však varuji: ačkoli má tento recept jen pár ingrediencí, je dost náročné jej ukuchtit.


Co bude vlastně potřeba:

  • 2 týdny volna,
  • 1 malé dítě (jeden a čtvrt letý tatánek se osvědčil),
  • 1 unavená manželka (bez té by to možná mohlo jít taky, ba dokonce rychleji, ale bylo by tu nejspíš velké riziko vzniku anorexie)

Postup:

2 týdny hlídejte dítě. Na první pohled to nevypadá nějak zvlášť složitě, ale vězte, že po pár dnech už vám to tak připadat nebude. Obzvlášť, když furt dokola řešíte tyto úkoly:

  • procházky s průměrnou rychlostí 500 m za 1,5 hodiny (důkladně ohmatat všechny šprusle každého plotu zabere dost času),
  • nošení dítěte v náručí, aby mohlo koukat na svět z výšky a hrabat se v jinak nedostupných horních skříňkách kuchyňské linky,
  • když už se vám náhodou podaří lehnout si s touhou trochu si odpočinout, přijde si pro vás dítě a tak dlouho vás tahá za ruku, než konečně vstanete a dojdete s ním tam, kam zrovna chce; tam jej zvednete a držíte několik minut v náručí (aby si mohlo ohmatat všechny kouličky, svíčky a bonbóny na stromečku; udělat inventuru v horních skříňkách kuchyňské linky; prozkoumat kotel v kuchyni, věci na skříňce na chodbě, vatičky do uší v koupelně a ventilátor na záchodě.
  • Když náhodou dlouho odoláváte, začne po vás skákat nebo spustí hrozný povyk - hodina kvílení v kuse není žádná výjimka.

Fakt sem nečekal, že dlouhodoběji trávit s dítětem 11 hodin denně místo standardních tří hodin bude na mě mít takový dopad. Kolik přesně jsem během Vánoc zhubl, fakt netuším. Jisté však je, že se nyní podezřele dobře vejdu i s mobily, klíči a peněženku do riflí, do kterých sem se dřív sotva nasoukal i bez výše zmíněného příslušenství.