Jak jste si již zřejmě mnozí všimli, s příchodem signálů do mobilu došlo rovněž ke změně uspořádání jednotlivých částí. Nevím jak je tomu u ostatních, ale mě například dost štve, že seznam on-line přátel je až někde hluboko dole, kde je pro mě jednoduše úplně zbytečnej. Jelikož však podle neoficiálního zdroje není v plánu pořadí prvků upravovat, zbývají pouze 2 možnosti:

  1. smířit se se stávající situací nebo
  2. donutit internetový prohlížeč, aby stránku vykresloval jinak, než jak je definovaná.

Přiznám se bez mučení, první varianta se mi vůbec nezamlouvala, tak jsem se rozhodl pro realizaci druhé varianty a na následujících řádcích předvedu postup řešení tohoto problému pro ostatní zájemce.


Takže, ze všeho nejdříve je potřeba používat prohlížeč Firefox, ideálně aktuální verzi (v ostatních prohlížečích to možná také půjde nějak realizovat, ale já zkrátka preferuji Firefox).

Dále je potřeba mít ve Firefoxu doplněk „Greasemonkey“ – možná jej již máte nainstalovaný (na signálech už kdysi byl prezentovaný – v době problémů s růžovým andělíčkem, který se zde vyskytoval na apríla, asi tři roky zpátky). Pokud jej nemáte, můžete si jej stáhnout z adresy https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/greasemonkey/ kliknutím na tlačítko „+ Přidat do aplikace Firefox“.

Po kliknutí na tlačítko se zobrazí informační dialogové okno s krátkým odpočítáváním a následnou nabídkou instalace doplňku.

Jakmile je instalace dokončena, je potřeba Firefox restartovat (zavřít a znovu spustit).

Po restartu spusťte signály a klikněte na šipku u opičáka, který se usídlil vpravo nahoře. Nyní zvolte možnost „Nový uživatelský skript…“

Zobrazí se nové dialogové okno, kde do názvu vyplňte například „pratele“, do jmenného prostoru „signaly“ a potvrďte tlačítkem „OK“.

Pokud přidáváte vlastní skript poprvé, bude potřeba ještě vybrat editor, ve kterém se budou skripty editovat. Zvlote třeba „c:\WINDOWS\system32\notepad.exe(hlavně nevybírejte Word a jemu podobné programy)

Po spuštění editoru smažte veškerý text a vložte na jeho místo následující text (podbarvené jsou nově přidané řádky):

// ==UserScript==
// @name pratele
// @namespace signaly
// @include https://www.signaly.cz/
// @require http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.0/jquery.min.js
// @version 1
// ==/UserScript==

var seznamPratel=$('.homepage-friends').html();
var pozice=seznamPratel.search(/line/);
if(pozice>10) {
var novyHtml='<div class="homepage-friends">'+seznamPratel+'</div><hr>'+$('#editorial').html();
$('.homepage-friends').next().remove();
$('.homepage-friends').remove();
$('#editorial').html(novyHtml);
}

Nyní již stačí soubor uložit, přepnout se zpět do prohlížeče, spustit znova signály a ejhle… úspěch je na světě :-).

Teď už jen zbývá doufat, že nebudou on-line přátelé smazáni natrvalo nebo že se nezmění způsob výpisu… :-).

Ještě jedna drobnost

Včera, když jsem to zkoušel na několika počítačích, tak se mi v jednom případě stalo, že to přestalo fungovat. Dneska jsem zjistil, že jsem nějakým nedopatřením vypnul vopičáka. Zkrátka je potřeba, aby byl doplněk povolen (vopičák je vybarvenej) a aby byl zaškrtnutej skript, přesunující přátele nahoru.